Αν δεν μάθουμε να αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δεν θα μπορέσουμε να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούμε, εξαιτίας του τρόπου που σκεφτόμαστε

Albert Einstein

Στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών και για την προετοιμασία του εθίμου της Καθαρά Δευτέρας μαθητές τμημάτων της Α, Β και Γ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους Καράτζια Θοδωρή, Κουζούλογλου Γαρυφαλιά, Πρέντζα Αικατερίνη και Τελάκη Δέσποινα δημιούργησαν και ζωγράφισαν το δικό τους χαρταετό.
Αρχικά, με αφόρμηση την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με θέμα το έθιμο του χαρταετού την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, τους ζητήθηκε η κατασκευή του δικού τους χαρταετού. Με τη βοήθεια των Μαθηματικών συζητήθηκαν τα προβλήματα της δημιουργίας του, αλλά μόνο σε σχήμα κανονικού εξαγώνου. Μέσα από τις ιδιότητες του οι μαθητές προσπάθησαν να δημιουργήσουν το δικό τους κανονικό εξάγωνο, χρησιμοποιώντας τα γεωμετρικά τους όργανα. Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν, τους προβλήθηκε μια γεωμετρική κατασκευή στον διαδραστικό πίνακα και ξεκίνησαν να κατασκευάζουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών το κανονικό εξάγωνο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μαθητές όχι μόνο κατασκεύασαν ένα τέλειο κανονικό εξάγωνο, αλλά και το διακόσμησαν με φοβερή φαντασία και δεξιοτεχνία. Όταν τα μαθηματικά γίνονται παιχνίδι, δεν κερδίζεται μόνο η γνώση, αλλά και η διάθεση για τη γνώση.

elEL