Αν δεν μάθουμε να αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δεν θα μπορέσουμε να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούμε, εξαιτίας του τρόπου που σκεφτόμαστε

Albert Einstein

Έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) κατά το σχολικό έτος 2023-24.

Ο ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός της Ε.Δ.Υ. (Ν.4823/2021), έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών/τριών στη μάθηση, την εφαρμογή υποστηρικτικών μέτρων για το σύνολο των μαθητών/τριών καθώς και την υλοποίηση ατομικών και ομαδικών ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων που αφορούν μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρώτιστο μέλημα είναι η εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Ε.Δ.Υ. τηρεί τις  βασικές αρχές δεοντολογίας, όπως ο σεβασμός του παιδιού,  το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Υπογραμμίζεται ότι προκειμένου να παράσχει τις υπηρεσίες της στους/στις μαθητές/τριες, είναι σημαντική η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπογράψουν σχετική  υπεύθυνη δήλωση.

Το προσωπικό της Ε.Δ.Υ., αποτελείται από την Δ/ντρια του σχολείου, τη Ψυχολόγο κ. Μαρία Παναγιωτάκη, την Κοινωνική Λειτουργό κ. Καλλιόπη Πλουμάκη και την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Γαρυφαλλιά Κουζούλογλου.

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός  βρίσκονται στο χώρο του σχολείου κάθε Τρίτη 08:15-12:30 και θα συνεργάζονται με όσους επιθυμούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

elEL