Αν δεν μάθουμε να αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δεν θα μπορέσουμε να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούμε, εξαιτίας του τρόπου που σκεφτόμαστε

Albert Einstein

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων για τη φιλοζωία, επισκέφθηκαν το σχολείο μας εθελοντές του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου. Με σύνθημα «Μαθαίνω –Στηρίζω- Σέβομαι» ενημέρωσαν τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου για τη φροντίδα των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων , για την υιοθεσία και τον εθελοντισμό με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας.

Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς τους, να καταθέσουν τα βιώματά τους από τη συνύπαρξη  με τα κατοικίδιά τους, αλλά και να παίξουν, να φωτογραφηθούν με τον Όσκαρ, τον σκύλο-πρωταγωνιστή αυτής της ιδιαίτερα συγκινητικής δράσης. Στο τέλος οι εθελοντές , εκπρόσωποι του Δήμου μοίρασαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά   την κυρία Νικολακοπούλου Έλενα για την επιμέλεια , την κυρία Παπαδάκη Χρυσούλα  και τον κύριο Ντουλάκη Ηρακλή για την παρουσίαση. Οι παραπάνω   αποδέχθηκαν  με ιδιαίτερη προθυμία την πρόσκληση της φιλοζωικής μας ομάδας  και  συνέβαλαν ουσιαστικά  στην πραγματοποίηση  της ενημερωτικής εκδήλωσης. Επιπλέον, την Πέμπτη 4 Απριλίου2024, η οποία  καθιερώθηκε ως  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, μαθητές τμημάτων της Β’ και Γ’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ανοικτή  ενημερωτική τηλεσυνάντηση που  διοργανώθηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Το θέμα της ήταν  η προστασία των ζώων και η εξασφάλιση της ευζωίας και των δικαιωμάτων τους , με  κεντρικό ομιλητή τον κ. Καλαϊτζίδη  Δημήτριο, διευθυντή του  Ράλλειου Πειραματικού Σχολείου Θηλέων. Παράλληλα την ίδια ημέρα έγινε προβολή βίντεο και ανάρτηση  αφισών –κόμικ , καλλιτεχνική δημιουργία των μαθητών με θέμα τις σχέσεις τους  με τα ζώα.

elEL