Αν δεν μάθουμε να αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δεν θα μπορέσουμε να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούμε, εξαιτίας του τρόπου που σκεφτόμαστε

Albert Einstein

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, τα παιδιά του Β4 παρακολούθησαν το πιο γλυκό και πρότυπο μάθημα Γερμανικών!!! Επισκέφθηκαν το εργαστήριο και το μουσείο ζαχαροπλαστικής ¨Κουμάκης¨!

Φόρεσαν το χάρτινο καπέλο και την ποδιά του βοηθού ζαχαροπλάστη και ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου. Έμαθαν πως λειτουργεί ένα σύγχρονο εργαστήριο καθώς και τους βασικούς κανόνες ασφαλείας τροφίμων και υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζονται. Γνώρισαν τα μηχανήματα και τα βασικά σκεύη και εργαλεία που είναι απαραίτητα για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.
Γνωρίστηκαν με τους ζαχαροπλάστες και χωρίστηκαν σε ομάδες.
Η κάθε ομάδα είχε ένα ζαχαροπλάστη chef που καθοδηγούσε τα παιδιά ως βοηθούς του και εκτέλεσαν μια απλή συνταγή! Έμαθαν επίσης το βασικό λεξιλόγιο εκτέλεσης μιας συνταγής στα γερμανικά! Ακολούθησε chocolate painting!! Τα παιδιά έκαναν σχέδια και έγραψαν τα ονόματά τους με σοκολάτα!

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μουσείο Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, όπου παρακολούθησαν μια παρουσίαση από τον chef αρχιζαχαροπλάστη! Άκουσαν πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη και του αρτοποιού και διατροφικές συμβουλές για την ορθή και με μέτρο κατανάλωση των γλυκών !

Τέλος, απόλαυσαν το γλυκό που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά με τα χεράκια τους!

elEL