Αν δεν μάθουμε να αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δεν θα μπορέσουμε να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούμε, εξαιτίας του τρόπου που σκεφτόμαστε

Albert Einstein

Την Τρίτη 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη δύο καθηγητών και 13 μαθητών του τμήματος Β5 του σχολείου μας στο  Ίδρυμα  Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συγκεκριμένα στο εργαστήριο αλληλεπίδρασης ανθρώπου υπολογιστή στο κτίριο AMI, στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και laser καθώς και στις Πανεπιστημιακές εκδόσεις του ΙΤΕ.

Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές μας να εμβαθύνουν στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας και της επιστήμης. Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν μόνο μια περιήγηση, αλλά μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους μαθητές μας. Επίσης, αλληλεπίδρασαν με τους υπολογιστές, γνώρισαν προγράμματα για τη δημιουργία διαδραστικών χαρτών, κατανόησαν με τη βοήθεια των ειδικών τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα λέιζερ στην διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς. Συνολικά, ήρθαμε μαθητές και καθηγητές  σε επαφή με ένα μικρό μέρος της ερευνητικής εργασίας που διεξάγεται στο σημαντικό αυτό για τον τόπο μας επιστημονικό κέντρο.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του ΙΤΕ που μας υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα και επαγγελματισμό, καθώς και για την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που μοιράστηκαν μαζί μας. Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις του ΙΤΕ για τη φιλοξενία και την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο των εκδόσεων και την συνδρομή τους σε βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα βοηθήσει τους μαθητές στην υλοποίηση των στόχων του προγράμματος μας «Μαθαίνουμε ιστορία με ψηφιακά εργαλεία», επίσης θα ενισχύσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια τους για την τεχνολογία και την επιστήμη και ότι ίσως θα τους εμπνεύσει να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή και ερευνητική καριέρα.

elEL