ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ -ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Σχολικό έτος: 2018-2019

Με μεγάλη χαρά λάβαμε τη συγχαρητήρια  επιστολή για τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας την 6η Μαρτίου από την οργάνωση «Το Χαμόγελο του παιδιού».

 Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.  Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στα πλαίσια της παραπάνω ημέρας, η ομάδα Erasmus ‘Βe Αllies, Νot Βullies’, διοργάνωσε και συντόνισε εκδηλώσεις,  δραστηριότητες και βιωματικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  της μαθητικής κοινότητας στα φαινόμενα σχολικής βίας. Η συγχαρητήρια επιστολή από το Χαμόγελο του παιδιού, καθώς και τα συνοδευτικά βραχιολάκια με το μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» για να μοιραστούν στα παιδιά που συνέβαλλαν στην υλοποίηση των δράσεων, έδωσε χαρά και ικανοποίηση στα μέλη της ομάδας.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος ευχαριστεί θερμά όλους τους μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος στις δράσεις αυτές δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

                                                                                                                                                          Eκ μέρους της παιδαγωγικής ομάδας

26/03/2019   ΚΑΜΠΙΤΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ