Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ............... ΑΓΑΠΗΣ

Σχολικό έτος: 2017-2018

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο  Ηρακλείου. Μαζί ήταν  και η χορωδία μας, η οποία τραγούδησε τα κάλαντα, καθώς  χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, συνοδεία μουσικής από την ορχήστρα του σχολείου. Ο Διευθυντής, οι καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. ΄Ηταν πολύ φιλόξενοι, μας κέρασαν γλυκίσματα, κυρίως, όμως, είδαμε  τη χαρά τους για την παρουσία μας εκεί και μας χάρισαν απλόχερα την αγάπη τους.  Πριν φύγουμε, δεν παραλείψαμε να ενισχύσουμε οικονομικά  το χριστουγεννιάτικο  παζάρι με κατασκευές των παιδιών του Ειδικού Γυμνασίου.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, μαθητές του σχολείου μας  εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του  Αγίου Ιωάννη. Με το πέρας της λειτουργίας παρέδωσαν στον εφημέριο της ενορίας πατέρα Ανδρέα,   τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που  είχανε συγκεντρώσει, τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες της περιοχής .

Την ίδια μέρα ομάδα μαθητών του σχολείου μαζί με τη χορωδία μας επισκέφθηκαν τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Γηροκομείο Ηρακλείου» στο προάστιο του Αη –Γιάννη κοντά  στο σχολείο μας . Η χορωδία τραγούδησε τα κάλαντα, καθώς  χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, συνοδεία μουσικής που έπαιξε  η ορχήστρα  μας. Οι ηλικιωμένοι  έψαλλαν μαζί με τους μαθητές τα κάλαντα και τους τραγούδησαν αυτοσχέδιες  μαντινάδες ,διάβασαν ποιήματα και κείμενα για τη ζωή και τις αξίες που έχουν γράψει οι ίδιοι. Οι μαθητές επίσης πρόσφεραν γλυκά και δώρα.

Οι εκδηλώσεις τέλειωσαν με την χορωδία και την ορχήστρα να ψάλλουν σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές κάλαντα και τραγούδια δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δένδρο και να ανταλλάσσουν ευχές για τις γιορτές και το νέο έτος.

Σε όλους ευχόμαστε Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πρόοδο. 

                                        

29/12/2017   ΚΛΕΙΝΑΚΗ ΑΝΝΑ