3η Συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus + στο σχολείο μας.

Σχολικό έτος: 2017-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 – 21 Οκτωβρίου στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου η συνάντηση των εταίρων καθηγητών και μαθητών από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ / (Δράση ΚΑ2) με τίτλο «Keep on shininga project on lighthouses», στο οποίο το σχολείο συμμετέχει.

Ειδικότερα, η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 13ου Γυμνασίου υποδέχτηκε τους καθηγητές και αντιπροσωπεία μαθητών από το σχολείο IES JAROSO (στην περιοχή Cuevas del Almanzora στην Ισπανία), το σχολείο Merenojan (στο Kalajoki της Φινλανδίας), το σχολείο Liceo ginnasio gb vico (στη Νapoli της Ιταλίας) και το σχολείο Europaschule Gymnasium (στο Westerstede στη Γερμανία).

Στο πλαίσιο της συνάντησης των εταίρων στο 13ο Γυμνάσιο, οι μαθητές όλων των χωρών προσέγγισαν το θέμα των φάρων από εικαστική σκοπιά. Πιο συγκεκριμένα, οργάνωσαν μεταξύ άλλων εικαστική και φωτογραφική έκθεση με θέμα τους φάρους, κατασκεύασαν τη μακέτα του φάρου των ονείρων τους, δημιούργησαν τους πέντε φάρους των γνώσεων που περιλαμβάνουν διάσημες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών κάθε χώρας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην Κνωσό, στο αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την Πλάκα και τη Σπιναλόγκα.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση καθηγητές και μαθητές, αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές του 13ου Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικούς φάρους των πέντε χωρών – εταίρων, να έλθουν σε επαφή με την ιστορία, τους θρύλους και τα λογοτεχνικά κείμενα που σχετίζονται με αυτούς, και γενικότερα με την ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονομιά των πέντε χωρών μέσα από τη γνώση του Φαρικού δικτύου. Γενικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης παρασχέθηκε στους μαθητές όλων των εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα χωρών, η δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και αναδείχθηκε η σημασία της συλλογικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της διακρατικής αλληλεγγύης.   

Η διεύθυνση, οι καθηγητές και οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και τους χορηγούς που συνέδραμαν ουσιαστικά στην επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής συνάντησης στο σχολείο μας, στο πλαίσιο της οποίας όλοι οι μετέχοντες στο πρόγραμμα απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες ζωής. 

Παρακάτω  βίντεο με τις δράσεις- εκδηλώσεις ,ανά ημέρα :

1η ημέρα :Δευτέρα 16-10-2017        https://youtu.be/TwRS0Z6IoBw

2η ημέρα : Τρίτη 17-10-2017            https://youtu.be/5LiUZLE3kAE

3η ημέρα: Τετάρτη 18-10-2017          https://youtu.be/EeFVw7gHx48

4η ημέρα :Πέμπτη 19-10-2017          https://youtu.be/qdlORCb_u7U

5η ημέρα : Παρασκευή 20-10-2017  https://youtu.be/4OO8ztppeRU

6η ημέρα : Σάββατο 21-10-2017  https://www.youtube.com/watch?v=wA7YuC0NHRg

Επίσης σύνδεσμοι με τις δημοσιεύσεις από τα τοπικά ΜΜΕ.

http://www.cretalive.gr/crete/ekpaideytikoi-kai-mathhtes-katafthanoyn-sto-plaisio-erasmus

http://www.candianews.gr/?s=13o+%CE%93%CE%A5%CE%9C%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9F

https://www.patris.gr/2017/10/16/fari-enonoun-13o-gymnasio-mathites-tis-evropis/

https://www.patris.gr/2017/10/23/o%E2%80%88faros-ton-gnoseon-ke-tis-zois/

https://www.youtube.com/watch?v=Oitvn-hjzEE

Ακόμα οι μαθητές της ομάδας δημιουργησαν το παρακάτω δικό τους βιντεο για το σχολείο  μας ,μαζί με το καλωσoρισμα για τους εταίρους μαθητές και καθηγητές : https://youtu.be/FrUMMx9b_eU

 

26/10/2017   ΣΜΥΡΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ,ΝΕΟΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ